Kop van Noord-Holland

Afstanden woon-werkverkeer nemen af, maar niet in de Noordkop

Den Helder – Uit een onderzoek van CVster.nl blijkt dat de gemiddelde enkele reisafstand die mensen afleggen om op hun werk te komen, landelijk gezien, is afgenomen. Was dit in 2016 nog 22,7 kilometer, in 2020 was dit gedaald naar 22 kilometer.

De werkenden op Texel gingen van van 18,7 naar 15,2 kilometer. In Den Helder en Hollands Kroon namen deze afstanden echter toe. De Nieuwediepers in loondienst legden in 2016 nog 22,8 kilometer af, maar twee jaar geleden was dit 23,1 kilometer. De werkzame inwoners van Hollands Kroon gingen van 26,3 kilometer naar 27,7 kilometer enkele reis naar de arbeidsplaats.

De grootste afstanden worden gemeten onder de beroepsbevolking in Vlissingen met 36,6 kilometer. Terwijl de Bunschoters landelijk met slechts 13,1 kilometer te rijden om bij hun werk te komen.

Het hele onderzoek is gepubliceerd de website

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button