Kop van Noord-Holland

Daling aantal WW-uitkeringen zet door

Kop van Noord-Holland – De daling van het aantal WW-uitkeringen zette in maart door, zo meldt het UWV. Voor de drie regio’s in noordelijk Noord-Holland kwam het aantal uitkeringen voor het eerst sinds 2016 onder de 14.000. In Noord-Holland Noord daalde het aantal WW-uitkeringen met 1,9 procent net zo sterk als landelijk.

Ten opzichte van februari was de daling van het aantal WW-uitkeringen naar verhouding het grootst in de landbouw, groenvoorziening en visserij (-11%, naar 225 uitkeringen), en in absolute aantallen in de horeca en catering (-8%, naar 1.057 uitkeringen). Ook in de transport en logistiek daalde het aantal WW-uitkeringen naar verhouding sterk. Een afname van 5% zorgt ervoor dat er nu nog 827 WW-uitkeringen worden verstrekt aan mensen met een achtergrond in deze sector.

Regio
In Den Helder bedroeg de daling vorige maand 6,8 procent. Hollands Kroon kende een lichte stijging van een half procent en in Schagen was het een daling van 0,5 procent. Op Texel daalde het aantal WW-uitkeringen in maart met 1,4 procent.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button