Uitgaan

Groot, groter, grootst bij Ecomare

Advertentie:

De Koog – Ecomare heeft als thema van de meivakantie de overtreffende trap gekozen. Heel toepasselijk, want het skelet van de grootste walvis die ooit in Nederland aanspoelde wordt deze weken in het museum in elkaar gezet. Het gaat om een gewone vinvis van vierentwintig meter lang. Een speciale audiotour leidt de bezoekers langs andere overtreffende trappen in Ecomare. Via een QR-code is bij de receptie van Ecomare een audiotour te downloaden. Deze voert langs verschillende overtreffende trappen in en rond het museum. Van de grootste piemel tot de verste vlieger en de langste vis. Ontdek de extremen uit het dierenrijk van de Wadden- en Noordzee.

Het enorme skelet van de gewone vinvis ligt in delen in het Zeeaquarium. De preparateur zet het ter plekke in elkaar. Naar verwachting zal rond half mei deze monsterklus klaar zijn. In de meivakantie kunnen bezoekers van het centrum meekijken bij deze werkzaamheden. De aanwezige educatief vrijwilligers zijn graag bereid om uitleg te geven over het skelet, de walvis en de doodsoorzaak van het dier.

De grootste roofdieren
Grijze zeehonden zijn de grootste roofdieren van Nederland. De andere twee zeehondensoorten die de bezoekers bij Ecomare kunnen zien, de gewone zeehond en de ringelrob, zijn wat kleiner. Maar ook zij hebben een echt roofdierengebit. Deze zijn van dichtbij te bekijken, ontdek de verschillen. De voerpresentaties zijn om 11:00 en 15:30 uur.

Eendenkuikens die hun moeder zijn kwijtgeraakt groeien op in de Vogelopvang van Ecomare. Jonge eendjes horen tot de schattigste kuikens met hun dons, hun zwempootjes en platte snaveltje. Ze groeien als kool op het speciale watervogelvoer. Als de kuikens nog heel klein zijn worden ze binnen verzorgd en zijn door de ramen te bekijken. Als de kleine eendjes groter worden, dan zitten deze buiten en te zien door de gluurschermen van de Vogelopvang. Kijk ook in de meeuwenkolonie naast het restaurant, misschien zijn de eerste kuikens van de stormmeeuwen aan het rondstappen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button