Hollands Kroon

Restauratie graftrommels op begraafplaatsen

Advertentie:

Kolhorn – Op de begraafplaatsen van Barsingerhorn en Kolhorn staan zogenaamde graftrommels op historische graven. Een graftrommel is een met een glasplaat afgesloten trommel die op een graf zijn geplaatst.

Vroeger werden deze trommels gevuld met kunstbloemen, zinken bladeren, porseleinen bloemen, een foto en/of een wens. De meeste graftrommels zijn in slechte staat en moeten daarom worden gerestaureerd, zo meldt de gemeente Hollands Kroon.

Door de slechte staat van de trommels is het advies om deze binnen op te slaan. Daarom worden ze binnenkort verwijderd van de graven. Na de restauratie worden ze weer teruggeplaatst. Naar verwachting worden de graftrommels dit jaar gerestaureerd. 

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button