Den HelderVideo

Bijzonder eerste Ramadanfeest voor jonge kinderen (video)

Advertentie:

Den Helder – Het Ramadanfeest is één van de belangrijkste feestdagen voor de islamitische gemeenschap in Nederland. Mustafa organiseerde een bijzonder ontbijt in De Viskom in de Helderse Visbuurt en nodigde Regio Noordkop uit voor een rondleiding. Voor Mustafa was deze editie extra speciaal, voor de eerste keer sinds hij naar Nederland is gevlucht kon hij het feest weer groots vieren.

Bij Mustafa brengt het feest mooie herinneringen uit zijn jeugd naar boven, maar voor veel gevluchte jonge kinderen is het de eerste keer. Daarom vond Mustafa het belangrijk om veel mensen uit te nodigen. Hij wil graag dat de kinderen later ook die mooie herinneringen kunnen ophalen. “Dit is heel belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen”, zegt Mustafa.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

11 reacties

 1. Dit massale promoten op alle media vind ik nog een stuk foutere manier van een geloof opdringen dan de Jehovas die deur aan deur komen…..

  1. U heeft duidelijk geen idee waar u over praat. Respectloos zijn, daar bent u wel goed in.

 2. Vooropgesteld; dit is geen geloofsbelijdenis. Ik geloof namelijk nergens in. Niet in de fantasieën van een ander over zijn of haar nationalistisch imperialisme, of roken nou eigenlijk juist goed of slecht is of in de superioriteit van een cultuur. Maar ik weet ook niet of het klimaat überhaupt nog te redden is en of je van studeren een beter leven krijgt, en wanneer ik iets niet weet dan neem ik liever geen standpunt in. Zomaar iets vanuit een overlevering van een ander geloven, nee, dat zit er niet in. Zit me dat eigenlijk dwars? Nee, niet echt, ik stel elke gedachte die in me opkomt gewoon meteen ter discussie bij mezelf en wanneer ik er niet uitkom dan neem ik zeker geen standpunt in. Zelfs niet wanneer iemand dat van me verlangt, of eigenlijk vooral niet dan. Want dan begint de ellende, met druk van buitenaf. Ik ga er trouwens vanuit dat ik net zo denk als de mensen om mij heen maar echt zeker weten doe ik dat natuurlijk niet. Zijn er dan eigenlijk nog wel zaken over die ik belangrijk vind? Ja, die zijn er zeker, daar hoef ik zelfs ook niet zo lang over na te denken. Ik wil bv graag op een plek wonen die zodanig sterk ´uitgesegregeerd´ is dat ik zeker weet dat ik met rust gelaten wordt wanneer ik mijn gedachten overpeins en er zo voor zorgen dat ik in mijn korte zinvolle leven dus niet het risico loop om gemobiliseerd te worden om de gedachten over grenzen, cultuur of de normen en waarden van een ander te gaan verdedigen. Ik heb mijn handen namelijk al vol aan mijn eigen normen en waarden. Omdat ik niet geloof.

  1. Inderdaad. Een groot deel van de Marokkaanse jeugd die hier is geboren spreekt nog steeds niet behoorlijk Nederlands…….

 3. zal er ook zoveel media promotie komen op 6 mei wanneer de Theravada-boeddhisten overal ter wereld het Wesak-feest vieren, op deze dag herdenken ze de geboorte, de verlichting en de dood van de Boeddha, een dag van gedeeltelijk vasten en het doen van goede werken namelijk, vergelijkbaar toch?

 4. RB, u houdt uzelf in ieder geval goed op de hoogte van alles waar u persoonlijk op tegen bent. Dat moet ik u zeker nageven want dat kost ook tijd en energie.
  Persoonlijk vind ik het fijn om wat meer te lezen over wat onze nieuwe medelanders bezighoudt, al zijn velen al niet “nieuw” meer en al tientallen jaren gewone werkende en belasting betalende Nederlands burgers. Je moet toch wat meer moeite doen om elkaar te leren kennen omdat we allen menselijk zijn en de neiging hebben om in ons “eigen kringetje” te blijven hangen, hoe jammer en onzinnig ook. Dus ik hoor graag meer van alle feesten en gebruiken die geen christelijke oorsprong hebben. Ik kreeg tijdens mijn werk op de dag van het suikerfeest heel mooi ingepakte koekjes van een lieve vrouw en haar dochter. Dat vond ik echt een heel mooi gebaar. En inderdaad respect voor Mustafa!

  1. er zijn heel mooie landen op deze aardkloot waar u heel fijn van alle feesten van niet Christelijke oorsprong kunt genieten, stap in een vliegtuig en ga er heen maar ik heb er hier geen zin in, en zeker niet dat het de overhand begint te nemen en al de oorspronkelijke gebruiken aan het verdringen is

 5. Toch heeft RB ergens wel een punt : broodje ham is inmiddels taboe op scholen want het is niet “hallal” Kerstfeest wordt : winterfeest en zwarte Piet verdwijnt . Alles om de nieuwe “Nederlanders” niet kwetsen.

Wellicht ook interessant

Back to top button