Den HelderJeugd

Cupcake Truck, Koningslunch en oudhollandse spelletjes; Koningsspelen Schoter Duijn groot succes

Advertentie:

Den Helder – Op verschillende basisscholen door heel het land werden vrijdag de Koningsspelen georganiseerd. Zo ook op Schoter Duijn, waar de in het oranje gehulde leerlingen tal van oudhollandse spelletjes speelden. Ook was er een heuse Cupcake Truck op het schoolplein opgesteld.

De Koningsspelen zijn bij de kroning van Koning Willem-Alexander in 2013 in het leven geroepen en vieren dit jaar dus haar tienjarige bestaan. Doel van het jaarlijkse evenement is om kinderen en ouders/verzorgers te laten zien dat samen ontbijten en actief bewegen heel belangrijk, maar vooral heel leuk is. In dat kader had het Schoter Duijn vrijdag tien activiteiten ingepland. Van spijkerpoepen tot fietsestafette en van spijkerslaan tot een eierrace; het was één groot feest aan de Heiligharn in Den Helder.

Tussen het spelen van de spelletjes door, konden de kinderen energie bijtanken bij de aanwezige foodtruck van Scholen aan Zee. Jhalissa Ost, student van Scholen aan Zee, stond achter de balie met haar cupcakes. “Jhalissa loopt sinds februari stage bij ons”, vertelt Ingeborg Bisselink, directrice van Schoter Duijn. “Zij zit in het leer- werktraject. Dat betekent dat ze twee dagen naar school gaat en drie dagen stage loopt.” Dat is voor een middelbare school niet regulier, maar voor Jhalissa werkt het erg goed. “Ze doet het zelfs zo ontzettend goed dat ze nu zelf wat wilde organiseren voor de Koningsspelen.”

350 cupcakes
Zodoende ontstond het idee voor het neerzetten van de foodtruck. Met hulp van docenten van Scholen aan Zee en Schoter Duijn is dit plan gerealiseerd. Op Scholen aan Zee heeft Jhalissa behoorlijk wat uurtjes in de keuken gestaan; er stonden namelijk liefst 350 cupcakes klaar. Ieder kwartier kwam een andere groep een cupcake bij haar foodtruck versieren en op smikkelen. Naast het smullen van de heerlijke cupcakes konden de leerlingen genieten van een Koningslunch.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button