Den HelderJeugd

Feestelijke opening IKC De Lichtlijn: “Eén identiteit en visie naar buiten brengen”

Den Helder – Christelijke peuteropvang De Kleine Reiziger en christelijke basisschool De Lichtlijn hebben vrijdag op feestelijke wijze gevierd dat zij samengaan als integraal kindcentrum. Kinderen van 0 tot 12 kunnen voor, tijdens en na school terecht op IKC De Lichtlijn.

De Kleine Reiziger en De Lichtlijn maakten eerder dit jaar al bekend met elkaar in zee te gaan als integraal kindcentrum. De Koningsspelen, die vandaag op basisscholen door heel Nederland werden gehouden, vormde een mooie gelegenheid om dit te vieren. Daarom was het schoolplein omgedoopt tot een feestelijk oord met ballonnen en vlaggetjes. Verder was er voor de kinderen een poffertjeskraam en een limonadekraam opgesteld. Leerkracht Alice Post zorgde met haar gitaar en zang voor de muziek. Ook werd er gedanst op het nummer ZigZagg van Kinderen voor Kinderen; het lied voor de Koningsspelen 2023.

Aansluitend op de Koningsspelen vond onder toeziend oog van de leerlingen en tientallen ouders de feestelijke opening van IKC De Lichtlijn plaats. Nadat Sebastiaan Pavlotzky, directeur van De Kleine Reiziger en Els Drenth, directrice van De Lichtlijn, hadden gespeecht voor het aanwezig publiek, was het tijd voor de plechtigheid. Pavlotzky en Drent richtten hun fakkels naar elkaar toe: “Deze fakkel brand mooi in zijn eentje, maar als we de vlammen bij elkaar doen, dan wordt die vlam veel warmer en groter”, vertelde Pavlotzky. “Dat is de reden waarom we samen verder willen gaan.”

Eén identiteit en visie
De Kleine Reiziger en De Lichtlijn zijn geen onbekenden van elkaar. De Kleine Reiziger zit namelijk al negen jaar inpandig bij basisschool De Lichtlijn. Beiden hebben hun onderwijs ingericht op het Christelijke geloof. “We zijn natuurlijk al heel lang samen”, vertelt Pavlotzky. “Nu we samen één organisatie zijn, kunnen we één identiteit en één visie naar buiten brengen.” De directeur verwacht dat er nu ook echt stappen gemaakt kunnen worden in de samenwerking. “We willen een aanbod dat nog mooier op elkaar aansluit, we zijn steeds meer bezig dat te intensiveren.”

Ook Alice Post, leerkracht bij De Lichtlijn is in haar nopjes met de samenwerking: “Je kent elkaar, het doel is dat je nog dichter bij elkaar komt. We zijn nu één team. Dat maakt de samenwerking een stuk makkelijker. We hebben er meer talenten bij.” Om de collega’s van De Kleine Reiziger en De Lichtlijn kennis met elkaar te laten maken, is er ook al een teamdag georganiseerd op het strand. De voorlopige toekomstplannen voor IKC De Lichtlijn zijn ook al gemaakt. Zo is het idee om de gang te verbouwen en het gebouw in te delen in verschillende unites en gezamenlijke ruimtes.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button