Den HelderUitgaan

Film ‘Nobody’s Business’ van Sweetport Blues na twee jaar te zien

Advertentie:

Den Helder – De film Nobody’s Business wordt weer in het theater gespeeld. De filmopname van Sweetport Blues die in 2004 in café het Kurkje opgenomen is, zou eigenlijk uitkomen op 22 maart 2022, maar de lockdown gooide toen roet in het eten. Nu is de film op zondag 30 april om 14:30 uur alsnog te zien in Cinema Zevenskoop.

Als Sweetport Blues optrad, was het altijd feest. In café List, Waterworld en Windkracht 13, maar vooral tijdens het jazzweekend bij IJssalon Aris Laan in de Koningsstraat, waar de hele straat bleef staan kijken. De band bestond uit Sjoerd Tyken op donor gitaar en zang, Cees Bijl op washboard, stampstok, lepels en zang, Pierre de Bock op mandoline en dobro, Olaf Eikelenboom op contrabas (later door Kas van Diepen vervangen) en Arnoud Deyll op mondharmonica.

Na het overlijden van Cees hield de band op te bestaan. Door de dvd kunnen mensen nog eens de sfeer en gezelligheid beleven van deze band en ook van café het Kurkje waar de dvd opgenomen is. Als de film afgelopen is zullen Pierre, Olaf en Arnoud met hun bands Waterworld en Barrel Aged Tunes nummers van Sweetport blues en anderen spelen.

Locatie
Zondag 30 april opent de zaal om 14:00 uur, 14:30 uur start de film. Entree kost €9. De film is te zien in Cinema Zevenskoop op Julianaplein 43, te Den Helder.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button