Sport

Grote medailleoogst Peter van Maurik bij World Transplant Games

Perth – De tweejaarlijkse World Transplant Games (WTG) worden deze week in het Australische Perth gehouden. De WTG zijn een door het IOC officiëel erkende wereldkampioenschappen in zeventien sportdisciplines, waaronder wedstrijdzwemmen. De deelnemers hebben een donororgaan of een stamceltransplantatie gehad. Namens Nederland en MSV Zeemacht deed de 60-jarige Peter van Maurik mee. Hij sleepte vijf medailles in de wacht.

Van Maurik heeft sinds 2015 een donorhart met pacemaker en onderging een lang revalidatietraject. Hij is vrij snel daarna begonnen met het wedstrijdzwemmen bij Zeemacht waar hij ondanks zijn beperkingen volop aan het trainen is geslagen. Na een lange en intensieve voorbereiding, deels verstoord door operaties, presteerde Van Maurik uitstekend bij de World Transplant Games. Hij won de 50 en 100 meter vrije slag en werd tweede bij de 50 en 100 meter rugslag. Kers op de taart was de gouden medaille op de 50 meter schoolslag waarbij hij het wereldrecord dik verbeterde. Hiermee droeg hij substantieel bij aan de medaillescore van de Nederlandse ploeg die bij de WTG aanwezig is.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button