Den Helder

Open dag in afscheidshuis de Vlindertuin

Julianadorp – Steeds meer mensen ervaren het als een rustgevende gedachte dat ze zelf bij leven hun uitvaart kunnen voorbereiden. Met meer dan 12 jaar ervaring in de uitvaartzorg en ruim 35 jaar in de gezondheidszorg zijn de medewerkers van de Vlindertuin inmiddels bekend in Julianadorp en Den Helder.

De dorpse gemoedelijkheid kennen zij als geen ander en ze zouden nergens anders willen werken. De medewerkers houden van het aanschuiven in de keuken, een praatje maken op straat en oprechte aandacht voor elkaar. Ook horen ze regelmatig dat nabestaanden het prettig vinden dat zij hun dierbare hebben gekend. Dat maakte voor hen het afscheid persoonlijker. Als zoiets oprecht gezegd wordt door de nabestaanden, geeft dat zo’n dankbaar gevoel.

Een afscheid brengt altijd verdriet met zich mee en helaas kan dat niet weggenomen worden, maar wel voelen de medewerkers met de nabestaanden mee en hopen zij dat ze in de vertrouwde, huiselijke sfeer van de Vlindertuin de nabestaanden troost en ruimte kunnen bieden. Letterlijk, maar ook figuurlijk, zodat ieder gewoon zichzelf kan zijn en op eigen wijze kan rouwen, maar ook in saamhorigheid afscheid kan nemen van de dierbare. De bedoeling is dat het bijna net zo voelt als thuis. Dat is de bijzondere sfeer van Afscheidshuis de Vlindertuin.

Rustgevend op eigen wijze afscheid nemen en zorgen dat alles geregeld is voor de nabestaanden. Dit geldt ook voor de kosten. Men is van harte welkom om onder het genot van een drankje en een hapje kennis te maken met het team en antwoord te krijgen op vragen. Vrijblijvend wordt een wensenboekje gegeven.

Open dag
De Open dag is zaterdag 6 mei van 11.00 tot 15.00 uur in Afscheidshuis de Vlindertuin, te vinden aan Parkstraat 1 te Julianadorp. Ze zijn dag en nacht bereikbaar op telefoonnummer 0223 – 86 10 78. www.afscheidshuisdevlindertuin.nl.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button