Sport

Redelijk uniek: Miss Tour de Lasalle op herhaling

Den Helder – Het is niet voor het eerst, maar het is wel redelijk uniek: een miss Tour de Lasalle die twee jaar achter elkaar de functie vervult. Alleen Petra Boelee was ooit twee jaar achter elkaar de tourmiss, in 1994 en 1995. Nu komt er (eindelijk) een opvolgster: Joëlle van der Neut. De tourmiss van 2022 gaat dit jaar op herhaling.

“Het is eigenlijk traditie dat we elk jaar een andere miss kiezen”, vertelt Tourvoorzitter Wim Erkelens Cooke. “Maar na de editie van 2022 dachten we: waarom eigenlijk? Joëlle had er lol in, ze deed het ontzettend goed en iedereen was tevreden over haar, dus hebben we besloten haar te vragen ook dit jaar de miss te zijn. En ze zei ja!”

“Ik vond het inderdaad een hele leuke ervaring en heb het met veel plezier gedaan”, laat Joëlle weten. “Het is best een eer dat ze vragen of ik nog een keer de miss wil zijn en waarom ook niet? Ik heb de Tour ervaren als een soort van familie waarin ik het prima naar m’n zin had, dus heb ik ja gezegd. Ik kijk ernaar uit om dit jaar weer Miss Tour de Lasalle te mogen zijn.”

De 68e editie van de Tour de Lasalle is dit jaar van donderdag 1 tot en met zondag 4 juni.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button