Uitgaan

Ricciotti Ensemble treedt op in Oosterland

Oosterland – Het Ricciotti Ensemble treedt zaterdag 6 mei om 19:30 uur op in de Oosterlanderkerk. De muziekgroep tourt dit voorjaar door het land met hun Ricciotti’s Expeditie NL-tour.

Het Ricciotti ensemble is een straatsymfonieorkest dat speelt voor mensen die om welke reden dan ook niet of nauwelijks met live symfonische muziek in aanraking komen. Sinds de oprichting in 1970 spelen ze overal en voor iedereen: op straat, in het asielzoekerscentrum, in het vliegtuig of de gevangenis en in het buitenland. Het ensemble bestaat uit 43 jonge enthousiaste professionele en amateurmusici die als vrijwilliger meespelen. Het Ricciotti gaat drie keer per jaar op tournee. Ze zijn te volgen via Facebook, Instagram of Ricciotti’s nieuwbrief.

Het Ricciotti viert dit voorjaar met Expeditie NL de diversiteit van de Nederlandse (muziek)cultuur. De tulp groeit van nature in Turkije, de oorsprong van Delfts blauw ligt in China en ook de windmolen is geen Nederlandse uitvinding. Deze verscheidenheid aan culturen komt ook terug in hun muziek.

Tickets
Vooraf tickets reserveren voor dit concert is noodzakelijk. Het concert in de kerk is gratis toegankelijk, maar een kleine bijdrage wordt gewaardeerd. Tickets bestellen gaat eenvoudig via het ticketsysteem op  www.zininoosterland.nl. Daar is ook nog meer informatie te vinden over het Ricciotti Ensemble.

Bezoekers zijn van harte welkom op zaterdagavond 6 mei om 19.30 uur in de Oosterlanderkerk. In de pauze is er gelegenheid voor een drankje. Rond 21.45 uur is het concert afgelopen. Parkeren kan uitsluitend aan de Keizerspoeldijk.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button