Den Helder

Scholen aan Zee en Vonk slaan de handen ineen voor versterking beroepsonderwijs

Den Helder – De voorzitters van de Colleges van Bestuur van Vonk en Scholen aan Zee zullen maandag 8 mei een samenwerkingsovereenkomst tekenen. Deze overeenkomst dient als basis voor een samenwerking waarmee een doorlopende leerlijn binnen het beroepsonderwijs wordt gecreëerd.

De doorlopende leerlijn zorgt ervoor dat leerlingen voor wie dat passend is, vanuit vmbo de basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen, de mogelijkheid hebben om na het behalen van hun vmbo-diploma aansluitend via een verkort traject een mbo-opleiding af te ronden. De scholen bieden hierin een verkorte route voor het behalen van een startkwalificatie.

Vanaf schooljaar 2023-2024 zal er gestart worden met dit traject. Door dit initiatief zullen de scholen er de komende jaren voor zorgen dat jongeren in de regio de mogelijkheid krijgen om doorlopende routes te volgen en daarmee het onderwijs te verdiepen, te verrijken en soms te versnellen. Daarmee wordt ingezet op een onderwijsstelsel dat jongeren op weg helpt naar een toekomst met perspectief, via een route die past bij hun wensen en talenten.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button