Hollands KroonUitgaan

Stichting 4 mei comité Niedorp maakt programma bekend

Nieuwe Niedorp – Alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de oorlogsituaties en vredesoperaties daarna worden op 4 mei herdacht. Binnen het grondgebied van de voormalige gemeente Niedorp wordt de herdenking georganiseerd door de Stichting 4 mei comité Niedorp. Zij hebben het programma voor deze dag bekendgemaakt.

Vanaf 10:00 uur wordt door het comité een bezoek gebracht aan de oorlogsgraven en oorlogsmonumenten binnen de voormalige gemeente Niedorp. Ter plaatse worden bloemen gelegd. De start van deze rondgang is op de begraafplaats in Kolhorn. Mensen die het 4 mei comité hierbij willen vergezellen, kunnen contact opnemen met de heer Rienstra: 06-20769802.

Om 14:00 uur zal het nieuwe monument aan de Kanaalweg te Nieuwe Niedorp worden onthuld. Hierbij zijn ook het gemeentebestuur, de ambassadeurs van Slowakije en Tjechië en nabestaanden van de omgekomen vliegeniers aanwezig.

Avondprogramma
’s Avonds om 19:00 uur vindt een korte herdenkingsbijeenkomst plaats in De Koppeling, Koperwiek 30 te Nieuwe Niedorp. Rond 19:35 uur stellen de aanwezigen en andere belangstellenden zich op nabij het gezondheidscentrum voor de Stille Tocht (door het park) naar het oorlogsmonument nabij de brede school.
Daar speelt vanaf 19:30 uur De Harmonie de Eendracht uit Kolhorn. Aangekomen bij het oorlogsmonument, staan we na de Last Post twee minuten stil bij alle oorlogsslachtoffers. Daarna volgt het Wilhelmus, kransleggingen namens het gemeentebestuur, Stichting 4 mei comité en de kerken en kan daarna een ieder bloemen leggen. Na afloop is er de gelegenheid om na te praten onder het genot van een kop koffie in de kantine van camping ’73.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button