Uitgaan

Vierluik The Europeans te zien in Kunsthal 45

Advertentie:

Den Helder – De foto-expositie “The Former Capital” is nog tot en met zondag 11 juni in Kunsthal 45 te zien. Dit is de eerste tentoonstelling van het vierluik “The Europeans”. The Europeans is een tien jaar durend project waarin fotograaf Rob Hornstra en tekstschrijver Arnold Bruggen een beeld schetsen van hedendaags Europa in een tijd van crisis. In totaal zullen zij twintig regio’s beschrijven via foto’s en tekst. De eerste vier regio’s worden dit jaar in Den Helder getoond.

Peter Kramer namens de organisatoren: “Deze expositie geeft de bewoners van Den Helder de gelegenheid om door de ogen van Rob en Arnold een kijkje te nemen bij andere Europese steden. Steden die net als Den Helder volop in ontwikkeling zijn en het niet altijd even gemakkelijk hebben, maar waarvan de bewoners de stad naar een hopelijk mooie toekomst dragen.

De eerste expositie heet “The Former Capital” en gaat over de stad Kaunas in Litouwen. Een stad die tussen de beide wereldoorlogen even de hoofdstad van Litouwen mocht zijn en nu op zoek is naar een sterke eigen identiteit in een wereld van opkomend nationalisme, een stagnerende economie, maar met ook ongekende mogelijkheden.

De Marinestad
De volgende tentoonstelling in dit vierluik start op 25 juni en gaat over “’De marinestad”’ en dat is natuurlijk Den Helder zelf. Deze wordt vanaf 20 augustus gevolgd door “Our Ancestral Home”, een portret van een Baskische stad en vanaf 22 oktober door het Engelse “The Black Country”.

Locatie: Kunsthal 45, Spoorstraat 36 (de voormalige H&M in de Kroonpassage)
Tijden: donderdag tot en met zondag, 13.00 tot 17.00 uur
Toegang: vrij

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button