Sport

Familie Karsten ongeslagen kampioen Helders triplett

Advertentie:

Den Helder – Afgelopen zaterdag werd bij jeu de boules vereniging Entre Nous om met Helders kampioenschap triplette gespeeld. Negen teams deden hieraan mee die zich via voorronden konden plaatsten voor de finale. Voordat de finale werd gespeeld waren de twee halve finales en daar viel een daverende verassing te noteren.

Titelkandidaten Raymond Booy met Leo van Miltenburg en Rick Wolf werden verrassend uitgeschakeld voor de finale door het team Roland Lonneville met Christene Craeye en Herman Pol. Zij wonnen met 13-11 en plaatsen zich voor finale. De andere finalist kwam uit de partij van de titelverdedigers Wendy met haar broer Alonzo en vader Jan Karsten. Zij moesten het opnemen tegen An met Leo de Haas en Jan Borst. An en Leo wonnen vrij eenvoudig met 13–3.

De finale ging tussen Wendy, Alonzo en Jan Karsten tegen Roland Lonneville met zijn vrouw Christene Craeye en Herman Pol. In het begin ging het nog redelijk gelijk op, maar in de zesde mene sloeg familie Karsten een gat van zes punten. Het werd 9-3. Roland, Christene en Herman kwamen tot 5-9 en de daarop volgende werpronde lag het veld open en kon Familie Karsten de benodigde vier punten halen. Zij wonnen de finale met 13-5 en werden ongeslagen kampioen.

Tweede en derde plaats
Roland, Christene en Herman konden terug kijken op een geslaagd toernooi met hun tweede plaats. De strijd om de derde plaats ging tussen Raymond Boot, Leo van Miltenburg met Rick Wolf tegen An en Leo de Haas en Jan Borst. Hier ging het er spannend aan toe. Ze gaven elkaar weinig toe en de partij duurde dan ook een uur voordat de beslissing viel. Toch lukte het Raymond, Leo en Rick om de derde plek te bemachtigen.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Wellicht ook interessant

Back to top button