Uitgaan

Orgelconcert in de Petrus en Pauluskerk

Advertentie:

Den Helder – De ‘Vrienden van de Petrus en Pauluskerk’ organiseren een orgelconcert. Het concert vindt plaats in de Petrus en Pauluskerk aan de Kerkgracht 54 te Den Helder.

Het Vermeulen orgel wordt bespeeld door Tjeerd van der Ploeg. Ploeg (1958) behaalde in 1985 het einddiploma solospel voor orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Reeds eerder behaalde hij diploma’s koordirectie, kerkmuziek en een aantekening voor improvisatie. Hij is leider van de Schola Cantorum Gregorianum te Purmerend.

Tjeerd van der Ploeg publiceerde onder andere artikelen over Engelse, Franse en oud-Spaanse orgelmuziek. Wegens zijn verdiensten voor de Franse orgelliteratuur werd hem de Zilveren Medaille van de Société Académique ‘Arts, Sciences et Lettres’ te Parijs toegekend. Hij is als organist verbonden aan de Sint Christoforuskerk te Schagen.

Het concert begint op zondag 28 april om 16.00 uur.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Wellicht ook interessant

Back to top button