Sport

RCDH grijpt net naast de winst

Advertentie:

Den Helder – RCDH wist ook de laatste wedstrijd geen winst te behalen. Met een try in de laatste minuut verloor het team met twee punten verschil van Mokum.

De eerste helft domineerde de rugbyers uit Den Helder voor twintig minuten het veld, maar door individuele foutjes kwam het team maar niet tot scoren. Vanuit een scrum op de middenlijn was het de scrumhalf van Mokum wel die het lukte om de nul van het bord af te halen. Hij passeerde zijn tegenstander en rende schuin over het veld naar de scorelijn.

De spelers van Den Helder leken hierdoor ontdaan. Niet lang daarna braken de Amsterdammers weer door na het verwerken van een kick die door de Helderse spelverdeler in het achtergebied werd gegeven. De fullback van Amsterdam wist twee spelers aan zich te binden en de bal af te geven aan zijn winger. Deze scoorde de bal in de hoek.

Fullback
De verdediging van Den Helder kwam slecht in hun spel. Vele meters werden weggegeven doordat er slecht werd opgelopen. Rucks werden verloren doordat spelers het initiatief aan Amsterdam gaven. Wederom kwam de fullback van Amsterdam op snelheid en wist om de buitenste speler heen te komen en te scoren. Dit maakte de stand bij rust 17-0.

De tweede helft leek verder te gaan waar RCDH was gebleven. Een snelle actie van de spelverdeler van Mokum zorgde voor een mismatch in de verdediging en de eerste score in de tweede helft was een feit. RCDH stond continu met de rug tegen de muur te verdedigen en leek maar geen grip op de wedstrijd te krijgen. In de aanval ontstond vaak paniek als de bal vastgelopen werd. Rucks werden verloren waardoor Mokum steeds weer in het bezit van de bal kwam. Er waren individuele acties voor nodig om scores te voorkomen, vaak op slechts meters van de scorelijn.

Rode kaart
Het tij keerde nadat Jesper Rabeljee verhaal ging halen na een bodycheck in zijn rug. De tegenstander haalde gelijk uit en kreeg hiervoor een rode kaart. Jesper Rabeljee kon het veld verlaten met geel vanwege het verhaal halen. Het hele team van Den Helder was even kort betrokken bij het opstootje en dit leek de focus bij de mannen terug te brengen.

Tackles werden weer vol overgave gezet en rucks werden hard gecleared. De driekwarters begonnen de buitenkant op snelheid aan te vallen. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd lukte het RCDH om tot vier keer te scoren. Helaas had Mokum één conversie meer en won zo op twee punten.

Vierde plek
Voor de eindstand in de competitie maakte het niks uit. RCDH eindigt dit seizoen op de vierde plek in de derde klasse Noordwest. Volgend seizoen zullen zij in dezelfde klasse uitkomen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button