Sport

Suns laten Leuven Bears slag slaan in eerste helft

Advertentie:

Den Helder – De heren van de Den Helder Suns hebben zaterdagavond de tegenstander alle ruimte gegund de overwinning veilig te stellen. In het onderling treffen met Leuven Bears werd het na twee kwarten pas een wedstrijd. De Belgische bezoekers stapten aan het einde van de wedstrijd de bus in met een 65-82 overwinning.

Suns niet opgewassen tegen Leuven (DHfoto).
Met slechts twee rake driepunters op 21 pogingen kwamen de Suns niet verder dan 9,5 procent op de getrachte afstandsschoten. De Belgen deden het met acht driepunters iets beter, waarvan de helft voor de rekening kwam voor AJ Davis. De eerste twee kwarten was het vrij onzorgvuldig basketballen wat de Suns de das om deed. Te lange aanvallen, balverlies en rommelig verdedigen was voor de Leuven Bears de kans om met een 0-11 run uit te lopen naar 12-28. Kenmerkend voor de eerste helft was de roep om hulp van guard Sean Flood; “Coach! We don’t know how to play”, riep hij vier minuten voor het einde van het tweede kwart naar coach Nelson. Het resulteerde in een 29-46 ruststand.

In het derde en vierde kwart leek het voor het eerst op een echte wedstrijd, hoewel Tyreke Key het de Helderse basketballers met negentien punten best lastig maakte. Het derde bedrijf eindiged in 15-15. Ook de vierde tien minuten ging gelijk op (21-21), met als hoogtepunt een Alley-oop van Ex-Den Helder Susn speler Sam Huurman (62-78), de wedstrijd was toen allang gespeeld. Flood mocht met vijf fouten naar de kant en de jongelingen dribbelden de laatste seconden vol: 65-82.

De volgende wedstrijd is dinsdag 30 april. Tegenstander is dan om 19.30 uur Brussels basketball.

Topscorers
Den Helder: Sean Flood 15, Troy Koelher 12, Job Kayhan 10
Leuven Bears: Tyreke Key 19, Sam Huurman 18, Jalen Tate 14

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Wellicht ook interessant

Back to top button