Den HelderJeugdVideo

Social Boost helpt Helderse jongeren uit coronadip: “Ze hebben echt veel gemist” (video)

Advertentie:

Den Helder – Minder naar school of werk; veel jongeren hebben het zwaar tijdens de coronapandemie. Ze raken in een sociaal isolement raken door coronamaatregelen. In Den Helder is het startsein gegeven voor het project Social Boost van welzijnsorganisatie MEE & de Wering. Het project gaat proberen jongeren een steuntje in de rug te geven.

Tijdens de startbijeenkomst vertelde medewerker Emma Swart waarom het project zo belangrijk is. “Het is een gekke periode geweest, veel jongeren hebben thuis gezeten en missen het sociaal contact.” Veel activiteiten fungeren daarnaast ook als uitlaatklep. “De jongeren zijn een tijd niet naar school geweest of hebben niet kunnen werken, mochten niet met vrienden afspreken en geen feestjes vieren. Dat hebben ze wel echt gemist.”

Iedereen tussen 14 en 27 jaar oud heeft zich aan kunnen melden voor het project. Op de bijeenkomst zijn jongeren uit verschillende delen van Julianadorp en Den Helder aanwezig en zij kunnen zich individueel inschrijven of samen met iemand anders.

Challenges
De komende acht weken krijgen de duo’s ‘challenges’ die ze samen moeten doen. Ze krijgen workshops over voeding, muziek en andere activiteiten. Ook leren ze op een speelse wijze hoe lokale politiek werkt, door een verbeterplan te maken voor hun wijk. Die plannen gaan naar het gemeentebestuur.

Maar op de eerste plaats staat natuurlijk het plezier, vertelt Emma Swart: “De jongeren vinden het erg leuk, een aantal hebben een goede klik met hun maatjes. Dat is superleuk om te zien, want daar doen we het echt voor.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button