Den Helder

Strengere handhaving in de Beatrixstraat

Den Helder – Automobilisten die in de Beatrixstraat op het voetgangersgebied of tegen de richting in blijven rijden, kunnen een bekeuring tegemoet zien van 159 euro.

Nu de terrassen weer open zijn, levert dit foute rijgedrag onveilige situaties op voor voetgangers. Daarom gaan handhavers van de gemeente Den Helder strenger optreden. Dit volgt na meerdere klachten van winkeliers over het negeren van de verkeersregels door sommige automobilisten.

Verboden
Het is verboden tussen 11.00 en 18.00 uur de Beatrixstraat in te rijden ter hoogte van de terrassen. De bebording maakt dat duidelijk, maar wordt door sommige automobilisten genegeerd. Zij negeren de verkeersregels, sturen doelbewust langs de klappalen of nemen zelfs een sluiproute via het voetgangersgebied.

Sinds twee weken gaan er klappalen omhoog tussen 11 en 18 uur. Deze hebben de elektronische vervangen die enige tijd defect waren.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: