Den HelderJeugd

Pannenkoekenfeest bij rood verkeerslicht

IKC De Optimist deelt uit

Advertentie:

Den Helder – Op de nationale pannenkoekendag was het vrijdag niet zo erg voor een rood verkeerslicht op de Ruyghweg te staan. Leerlingen van het Intergraal Kindcentrum (IKC) De Optimist deelden aan alle bestuurders die moesten stoppen pannenkoeken uit. Een paar bestuurders reageerden knorrig, maar de meeste passanten vonden het een erg leuke actie en namen de lekkernij van de kinderen graag aan.

Ook als wandelaar kreeg je een pannenkoek aangeboden (DHfoto)

Opvallend vaak was er bij de voetgangersoversteekplaats een rood licht te zien, misschien had dit te maken met de fanatieke leerlingen die steeds op het knopje drukten om toch maar vooral stilstaande auto’s en fietsers te hebben om de lekkernijen aan uit te delen. Liep je als nietsvermoedende wandelaar langs, ja hoor, ook die werden getrakteerd op een pannenkoek!

De ontvangers kregen bij de pannenkoek een papiertje met uitleg en een heuse winactie. Als je een foto van de pannenkoek op de Social Media plaatste en De Optimist hierin vermelde maakte je kans op een cadeaubon van de Pannenkoekenvallei. Wat het nog spannender maakte was een heus gouden ticket dat in één van de pannenkoeken was verstopt. Het gouden ticket kan omgewisseld worden voor een cadeaubon voor een gratis pannenkoek in de Pannenkoekenvallei.

De pannenkoeken werden gebakken door de bewoners van de verzorgingstehuizen Het Houwinghuis en Westhoek van de Omring, samen met de leerlingen van De Optimist. Dit alles gebeurde samen met de kok van de verzorgingshuizen, een mooi moment om niet alleen de bakvaardigheden te laten zien, maar ook om de verbinding en het plezier tussen jong en oud te beleven.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button