Hollands KroonUitgaan

Roon Staal zoekt groeiend publiek op tijdens zomertour

Hollands Kroon – Na een succesvolle lentetour trekt de 42-jarige zanger, componist, pianist en acteur Roon Staal weer door Nederland met zijn zomertour langs 14 locaties in 10 provincies. Het concert te Hippolytushoef in de Hippolytuskerk vindt plaats op vrijdag 10 juni aanstaande, de aanvangstijd is 20.00 uur. De locatie is een half uur voor aanvang van het concert geopend.

De tour start op 9 juni en eindigt op 1 juli. Het is 1 van de maar liefst 5 vaste tours in het jaar en zelfs gedurende de coronacrisis bracht hij met zijn team corona-proof concerten. Staal zingt met veel bevlogenheid en overtuigingskracht bekende covers en eigen werken. Hij begeleidt zichzelf achter de piano.

Al op 11-jarige leeftijd speelt Roon Staal de rol van Gavroche in de nationale hit musical ‘Les Misèrables’. Hij volgde piano- en zanglessen in zijn jeugd. Na de musical ‘Les Misèrables’ volgden rollen in de musicals ‘Tommy’ in 2002, ‘Rembrandt’ in 2006 en de zeer succesvolle musical ‘Petticoat’ in 2010 / 2011. In de rockopera ‘Tommy’ speelde Roon Staal de doofstomme en blinde jongen Tommy die het al flipperend tot ‘Pinball Wizard’ schopt.

Het nummer ‘Help Me Through The Night’ van oom Ede Staal coverde hij in 2000 met zijn broer Roelf, een lied dat de basis legde voor Staal’s verdere muzikale carrière. Staal ging daarnaast Filosofie studeren aan de Universiteit van Amsterdam. In 2009 behaalde hij zijn bachelorsdiploma. Een jaar later brengt Roon Staal zijn eerste studioalbum ‘The Journey’ uit, opgenomen in de Jersey Rock Studio’s van de Britse singer-songwriter Gilbert O’Sullivan.

Bekende covers en eigen werken
Tijdens de zomertour zijn bekende covers zoals ‘The Boxer’ en ‘The Sound Of Silence’ van Simon&Garfunkel, ‘Help Me Through The Night’ van Ede Staal, ‘I Have A Dream’ van Abba, ‘Anthem of Europe’ van Ludwig van Beethoven, ‘Imagine’ van John Lennon en eigen werken zoals ‘Promise’, ‘The Garden Of Light’ en ‘By Her Side’ te horen.

Zowel zijn trouwe als nieuwe publiek omarmt de warme heldere stem en pianoklanken van Roon Staal die dan weer vredig en zacht zijn en even later wervelend. De kleinschalige concerten in akoestiekrijke kerken geven een intieme sfeer tussen het publiek en Staal. Concerten zijn er naast Nederland ook in het buitenland geweest: In de Verenigde Staten, Japan en Rusland. En binnenkort ook in Duitsland.

Passie

Roon Staal, wars van sterallures, heeft naast zijn passie voor muziek nog twee passies: wandelen en voetbal. Zijn wandelingen brachten hem al in België, Frankrijk, Engeland, Wales, Ierland, Noord-Ierland en Schotland. Hij is daarnaast eigenaar van Nederlands grootste jeugdvoetbal toernooi voor kinderen en jongeren van 7 tot 17 jaar. In 2023 viert het toernooi haar 20-jarig jubileum.

Geniet van een concert tijdens de zomertour van Roon Staal terwijl dagelijkse beslommeringen even vergeten worden. Of zoals zijn vriend en mentor Art Garfunkel zegt: “Let the amazing tenor vocal performance of Mr. Staal now carry you away!”. Iedereen is van harte uitgenodigd om het concert bij te wonen. In de pauze of na het concert is het mogelijk een kijkje te nemen bij de CD-tafel waar er ook gelegenheid is om CD’s te laten signeren door Roon Staal.

Alle informatie over de tour is te vinden op www.roonstaal.com. Reserveren kan online of via 0615403125.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button