Tentoonstelling in het kader van de Kunstvierdaagse bij Kunsthal 45

Den Helder – Iris van ‘t Bosch en André Smits werken van 26 tot en met 29 mei in Kunsthal 45 aan de tentoonstelling Stottergedachten/ARTISTINTHEWORLD/Moving Den Helder. Een tentoonstelling die gemaakt wordt in het kader van de maandelijkse Kunstvierdaagse, een project om de tijd tot de verhuizing van Kunsthal 45 te overbruggen. Iedere maand wordt zo een stuk van Kunsthal 45 in beslag genomen.

In de objecten en tekeningen van Iris van ‘t Bosch gaat het om de illusie en de sfeer. Het werk hoeft niet gedetailleerd te zijn; het gaat om het geheel waar mensen zich in kunnen onderdompelen, in een moment aanwezig zijn met elkaar en het belang van tijdelijkheid van dingen. Op deze manier ageert ze tegen resultaatgerichtheid. Ondanks dat haar installatie fragmentarisch is opgebouwd is er wel degelijk sprake van een rode draad. “Het laat zien dat we heel veel dingen niet weten; je zegt en doet dingen die op dat moment waar zijn, maar dat verandert continu,” aldus van Bosch.

ARTISTINTHEWORLD is een korte reis langs ateliers in Den Helder en omgeving waarbij André Smits de kunstenaars op hun werkplek fotografeert, altijd met de rug naar de camera. De installatie die in Kunsthal 45 te zien zal zijn bestaat uit die foto’s en een muurschildering van de plattegrond van de reis.

Bezoekers kunnen gedurende de hele werkperiode vooral ’s middags binnen lopen om de kunstenaars aan het werk te zien. Zondag 29 mei van 15.00 uur tot 18.00 uur zal er ook nog een extra evenement plaatsvinden. Een Zeeuws Feest met de huis-DJ van Iris en André, DJ Mamma Luk, live vanaf de Scheldedijk in Clinge via livestream terwijl iedereen verzorgd wordt door HEINKOOKT!, ingevlogen uit Wilhelminadorp via onder andere Oosterschelde, Grevelingen en Maas.