Hollands KroonSportVideo

Tim van Lopik wint Ronde van Breezand (video)

Advertentie:

Breezand – Met gemiddeld net geen 40 kilometer per uur zoefden de deelnemers van de Ronde van Breezand over de Zandvaart. In vier verschillende categorie├źn streden deelnemers om de eindzege. De dikkebandenrace voor de jeugd, Ready2Race voor de pubers en voor de volwassenen de recreanten- en sportklasse. De prijs bleef helaas niet in de Noordkop, Tim van Lopik uit Gorinchem ging met de titel in de sportklasse naar huis.

In de recreantenrace deden 21 heren en dames mee en in drie kwartier plus vijf ronden ging het er hard aan toe. Ron Noors uit Julianadorp bleef uiteindelijk met miniem verschil Martijn Rempt voor en won daarmee de race. De derde plaats was voor Jordy Levendig. “Het was wel zwaar met de wind er op, dus toch wel aanpoten”, zei Noors na afloop, “ik heb me niet heel populair gemaakt, niet heel veel meegereden, maar ben gegaan voor het resultaat. En dat.. eindelijk. Eindelijk.”

Bij de dames wist Tirza Wisse uit Wieringerwaard de voormalige mountainbikeprof Laura van Regenmortel achter zich te houden. Ondanks de pittige omstandigheden kon dit tweetal goed meekomen met de mannen in de kopgroep. “Ik was wel van plan om met de mannen mee te rijden, maar ze gingen erg hard, vooral tegenwind”, zei Wisse na afloop. Uiteindelijk bleven de twee dames over in de kopgroep. “Bij de laatste bocht zat ik naast haarr en toen dacht ik ‘ik sprint ‘m hard af’ en dat is gelukt”, vertelde de winnares met een lach.

Vroege kopgroep in de Sportklasse
In de Sportklasse kwamen 41 renners aan de start. Al snel sloeg een kleine groep een gat met het peloton. Winnaar Tim van Lopik moest twee keer lossen uit die groep, maar knokte zich steeds terug en ging er dus uiteindelijk met de winst vandoor. “Mijn moeder zei dat de bloemen thuis aan vervanging toe waren, dus ik mag weer thuiskomen”, zei de winnaar grijnzend.

“Ik dacht dat het op een gegeven moment wel zou breken, maar iedereen was sterk genoeg”, zei nummer twee Vince Goudsblom over de kopgroep, “halverwege zette ik de sprint aan, maar op het laatste stukje viel ik stil met die tegenwind.” Voor de ploeg van Goudsblom en nummer drie Jard Blokdijk is de Ronde van Breezand een mooie opwarmer voor de Tour de Lasalle, die op 1 juni van start gaat. De Tour is natuurlijk via Regio Noordkop te volgen, daarover volgt later meer informatie op de website.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button