Sport

ZAP pakt derde periodetitel

‘Groot toernooi kan ons helpen aan extra fans’

Den Helder – ZAP won zondag met 0-1 op bezoek bij FC Den Helder. David Albert maakte de enige treffer van het duel tussen twee sportieve concurrenten. Het team van trainer John Dobma pakte hierdoor de laatste periodetitel en gaat in ieder geval nacompetitie voor promotie spelen. Bij Den Helder is de situatie heel anders, het gaat ook nacompetitie spelen, maar dan om degradatie te voorkomen.

De publieke belangstelling bleek goed. Zo’n vierhonderd supporters waren aanwezig en die waren aardig voor elkaar. Den Helder wist dat het na een moeizame reeks duels weer eens moest winnen. Assistent-trainer Dennis van Schie: “Het zit al een tijd behoorlijk tegen. Dat is echt frustrerend, want weggespeeld worden we zelden. Vorige week kregen we 5-1 klop tegen HSV (Heiloo). In de eerste helft lieten we goed spel zien, alleen is iedereen dat alweer vergeten als het uiteindelijk zo afloopt. Dat is een situatie die we vaker hebben gehad. Zeker niet slecht spelen en dan toch met een grote nederlaag naar de kleedkamer terug.”

Beide teams begonnen gretig aan het duel. De thuisploeg mocht in het eerste kwartier vaker in balbezit zijn. Op het veld werd door beide teams rommelig gespeeld en dat kan als de belangen zo groot zijn. Na een kwartier kon ZAP via de snelle David Albert op 0-1 komen. Den Helder werkte hard om terug te komen, echter het zat aanvallend niet mee. Doelman Paul Raateland pakte voor ZAP enige keren fraai de bal. In de tweede helft bleven beide teams tot de laatste minuut hard werken. Een hoogstaand duel werd het niet, de inzet was ruim voldoende en ZAP kon met deze kleine voorsprong niet vol op de aanval gaan spelen. ZAP kon via Edo Krijger nog een keer scoren via een kopbal. De arbiter had echter gezien dat er geduwd was en zo bleef het spannend tot het eind. Den Helder kreeg ook een aantal kleine kansen, het lukte maar niet om het vijandelijk net te vinden.

Als collectief uitstekend
Na afloop werd er nog lang volop feest gevierd. Muziek uit de jaren tachtig stond daarbij centraal. ZAP bestuurslid en PR-man Mark van Tongelen: “Als collectief doen we het al maanden uitstekend. Dit elftal is zeker gegroeid. Dit is een goede mix van jonge talenten en pure routine. Zoals het er nu uitziet starten we de nacompetitie in juni met een uitwedstrijd tegen Sporting Martinus, nu nog een onbekende tegenstander. Het nare van de nacompetitie is dat je bij een nederlaag direct bent uitgeschakeld, dus de vorm van de dag speelt een belangrijke rol. Toch zijn we heel enthousiast, dit team heeft de klasse en kracht goed te presteren onder druk.”

Den Helder is ook vol vertrouwen. Van Schie: “Trainer Ben de Visser en ik blijven ook komend seizoen verantwoordelijk voor de selectie en we gaan ervan uit dat de selectie voor een heel groot deel blijft. We sluiten het seizoen komende maandag af, uit tegen SEW. Als we dat duel winnen eindigen we als negende en mogen we de nacompetitie met een thuiswedstrijd beginnen. Op die dag is ook het internationale jeugdtoernooi bij de club. Een groot toernooi kan ons helpen. Het wordt dan heel druk met fans en dat werkt zeker in ons voordeel.”

Fc Den Helder : Philip Jelmer, Daan van Doorn, Tom van Zandwijk, Daley Matroos, Mitchell Leeuwenstein, Duco Swart, Angelo Simmons, Wouter Philip, Kenny Gerssen, Aron Swart, Rawan Niang
ZAP : Paul Raateland, Nick – Pieter Broersen, Bram Bark, M. Vink, David Albert, Dylano Vital, Bram Langelaan, Dylan Kuiper, Twan Groot, Edo Krijger, Devlin van den Bosch.

Geschreven door Bert Bronk.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button