Sport

DWOW is kampioen en promoveert naar eerste klasse

Advertentie:

Wieringerwerf – De veldvoetbalsters van DWOW hebben maandag met 1-0 gewonnen van KFC. Door deze treffer is de ploeg uit Wieringerwerf kampioen en promoveert het naar de eerste klasse.

Het is snel gegaan met de opmars van DWOW. In 2015 werd de ploeg nog overtuigend kampioen in de vijfde klasse. Daarna kwamen er steeds betere speelsters en werd ook de begeleiding professioneler. Dit seizoen wist de ploeg voortdurend te overtuigen in de tweede klasse. Thuis tegen KFC viel maandagmiddag de beslissing: DWOW werd kampioen.

Er stond veel druk op het duel en KFC bleek een tegenstander die absoluut niet onderuit wilde gaan. DWOW kreeg wel de beste kansen. Het enige doelpunt werd gemaakt door Kyrza Noor.

Promotie
Volgend jaar komt de ploeg uit Wieringerwerf uit in de eerste klasse. Het is wel afwachten hoe sterk dit team voor de dag kan komen, er wordt zeker nog gezocht naar versterking. Na het laatste fluitsignaal werd daar niet over nagedacht en werd er feest gevierd. Dat is meer dan terecht, want het komt niet vaak voor dat een ploeg in nog geen tien jaar van de vijfde naar eerste klasse gaat.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button