Sport

FC Den Helder verliest en moet nog aan de bak voor nacompetitie

Advertentie:

Den Helder – De veldvoetballers van FC Den Helder hebben in de derde klasse met 3-1 verloren van DWB. Door deze nederlaag moeten de Nieuwediepers volgende week op de laatste competitiedag winnen om nog nacompetitie te mogen spelen.

De eerste helft van DWB – FC Den Helder was alleraardigst om aan te zien. Het spel golfde op en neer met aan beide kanten kansen. De beste mogelijkheden kwamen van de bezoekers, maar de DWB-keeper wist een aantal honderd procent kansen voortreffelijk te pareren.

De DWB-goalie was echter kansloos op een fraaie kopbal van Aron Swart, die de doellijn ruim leek te passeren. De scheidsrechter zag hier echter tot veler verbazing geen doelpunt in. DWB profiteerde direct van de verwarring en ruimte die hierdoor ontstond, en schoot de 1-0 binnen. Daarna volgde een fase waarin goed werd gevoetbald en al spoedig schoot Wouter Philip de 1-1 binnen. Dit was tevens de ruststand.

Tweede helft
De tweede helft begon Den Helder vol goede moed, maar van het goede spel waarmee de eerste helft werd geëindigd was niets meer terug te zien. DWB counterde er lustig op los en creëerde de ene kans na de andere. Dankzij keeper Ilan van Dam bleef het nog lang 1-1, maar in de laatste tien minuten was er geen houden meer aan. DWB scoorde de 2-1 en 3-1.

Den Helder heeft zich wel een heel slechte dienst bewezen en deelname aan de nacompetitie is uiterst onzeker geworden. Volgende week zal er gewonnen moeten worden van de nog ongeslagen koploper Always Forward, een niet te onderschatten opgave.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button