Den Helder

Gemeente Den Helder gaat door met programma cultuureducatie

Advertentie:

Den Helder – Kunsteducatiecentrum Triade heeft de afgelopen jaren (2021-2024) in opdracht van de gemeente Den Helder het programma Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) uitgevoerd. Daarmee is ingezet op het ontwikkelen van structurele cultuureducatie in het basisonderwijs. De gemeente Den Helder gaat dit programma verlengen. Het CmK programma 2025-2028 wordt op woensdag 22 mei om 10.30 uur ondertekend door wethouder Fotigui Camara op basisschool De Fontein in Den Helder, in bijzijn van projectleider Triade.

De uitvoering van CmK ligt in handen van Triade. Die heeft voor de uitvoering een programma geschreven, waarbij eerder opgedane kennis is meegenomen. In de komende periode (2025-2028) wordt de aandacht verlegd naar duurzame samenwerking tussen culturele partners, deelname door alle onderwijsvormen, vergroten van deskundigheid van de leerkracht en cultuuraanbieder en kansengelijkheid voor alle kinderen en jongeren.

Op dit moment doen dertien scholen mee aan het programma, waaronder ook het speciaal onderwijs, maar Triade wil dat dus verder uitbreiden. Wat betreft de scholen die al meedoen, geeft het voortzetten van het programma de mogelijkheid meer de verdieping op te zoeken. Op de nieuwe scholen zal meer aan de basis worden gewerkt. Zo kan iedere school instappen op zijn/haar eigen niveau.

Wethouder Camara
Wethouder Camara is blij met de voortzetting van het programma: “Het programma Cultuureducatie met Kwaliteit zorgt ervoor dat kinderen in aanraking komen met cultuur. Dat is belangrijk, want van cultuur kun je leren, het verbindt mensen en het is vooral ook erg leuk! Dankzij de samenwerking met de vele – regionale – partners kunnen we de kinderen ook de komende jaren een mooi programma bieden.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button