Politiek

Ook Michel Pastoor wil niet aansluiten bij nieuwe coalitie Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Fractie Pastoor blijft de komende twee jaar gewoon een oppositiepartij in de Helderse gemeenteraad. De partij van Michel Pastoor is uit het formatieproces voor een nieuwe coalitie gestapt. Dat vertelde Carlo Assorgia, fractievoorzitter van Beter voor Den Helder en leider van het formatieproces, tijdens de raadsvergadering van dinsdag 21 mei. De overgebleven fracties gaan nu de derde informatieronde in.

Beter voor Den Helder zegde een maand geleden het vertrouwen in de coalitie op, nadat een afspraak uit het coalitieakkoord (de benoeming van Remco Duijnker als wethouder van BvDH) tweemaal werd verbroken. Om dit vertrouwen te herstellen, heeft fractievoorzitter Assorgia van zijn voormalige coalitiepartners (de VVD, PvdA, Stadspartij, D66, GroenLinks en het CDA) het mandaat gekregen het voortouw te nemen in de gesprekken die gevoerd moeten worden om weer een coalitie te vormen.

Assorgia heeft alle fracties, zowel coalitie als oppositie, uitgenodigd voor een gesprek. Na twee goede gesprekken gevoerd te hebben, besluit Michel Pastoor dat zijn fractie onder de huidige omstandigheden beter af is als oppositiepartij. Pastoor zegt, zoals zijn fractie altijd heeft gedaan, te zullen samenwerken met de nieuwe coalitie op de punten waar zij het eens over zijn. “De deur staat gewoon open”, aldus Pastoor. Ook Assorgia gaf tijdens de raadsvergadering aan een “uitgestoken hand” te houden richting Fractie Pastoor.

Nummer drie
Fractie Pastoor is de derde partij waarvan zeker is dat deze geen deel gaat uitmaken van de nieuwe coalitie in de gemeente Den Helder. Eerder maakte Sylvia Hamerslag al bekend dat haar fractie Behoorlijk Bestuur na de tweede informatieronde uit het formatieproces is gestapt. Behoorlijk Bestuur en Beter voor Den Helder liggen inhoudelijk te ver uit elkaar, verklaren beide fractievoorzitters. De fractie van Kees Bazen, Samen Actief, heeft helemaal niet meegedaan aan de informatierondes. Bazen is het niet eens met het feit dat BvDH het voortouw neemt in het formatieproces en de manier waarop de fractie daar invulling aan geeft.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button