Uitgaan

Reddingstations openen hun deuren tijdens Reddingbootdag op 25 mei

Advertentie:

Den Helder – De Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM) organiseert zaterdag 25 mei de Reddingbootdag. Alle 45 reddingstations openen hun deuren voor het publiek. Het is de dag om kennis te maken met het reddingwerk, de vrijwilligers en het materiaal van de KNRM.

KNRM-reddingstations door het hele land hebben een leuk programma voor jong en oud klaarstaan om bezoekers een beeld te geven van het bijzondere reddingswerk. Zo kunnen zij een kijkje nemen bij de reddingboten waarmee de KNRM geredden weer veilig aan wal brengt. Ook is het mogelijk in gesprek te gaan met redders over hun vrijwilligerswerk en te kijken naar spectaculaire demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen. Bezoekers krijgen tijdens Reddingbootdag verder de mogelijkheid om mee te varen op een reddingboot. Een unieke ervaring speciaal voor donateurs van de KNRM, ook wel “Redders aan de wal” genoemd.

De KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie van de overheid. De bijdragen van ruim 120.000 Redders aan de wal maken het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaarstaat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden. Daarnaast vormen zij een belangrijke achterban voor de redders.

Reddingsbrigade, brandweer en ETV ook aanwezig
Mogelijkheden voor meevaren zijn afhankelijk van het weer, de drukte en alarmeringen. Ook mogen er per vaartocht maximaal twaalf personen mee. Reddingbootdag is ook voor niet-donateurs een mooie gelegenheid om kennis te maken met de KNRM en wie weet alsnog donateur te worden. Specifiek voor Den Helder is ook aanwezig een delegatie van de reddingsbrigade, de brandweer en is het ETV (Emergency Towing Vessel) Guardian voor publiek toegankelijk.

Reddingstation Den Helder is open van 10:00 tot 16:00 uur en bevindt zich aan de Bevesierweg in Den Helder (dit is voorbij de TESO). Ook het reddingstation in Den Oever is deze dag geopend. Zij zijn gevestigd aan Sluiskolkkade 1.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button