Uitgaan

Rondje Cultuur Huisduinen viert 26 mei jubileumeditie

Advertentie:

Huisduinen – Rondje Cultuur Huisduinen wordt zondag 26 mei alweer voor de tiende keer georganiseerd. Bezoekers kunnen zich van 11:00 tot 17:00 uur verrijken op het gebied van kunst en cultuur.

Het rondje bestaat uit een fiets-/wandelroute op Huisduinen waar bezoekers op een aantal locaties kennis kan maken met van alles wat Den Helder en Huisduinen in het bijzonder, te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur. Het belooft weer een bijzondere aflevering te worden van het evenement dat door het hele dorp enthousiast is omarmd.

Op 34 adressen worden zowel in privétuinen en gebouwen creatieve vormen als beeldhouwen, keramiek, schilderijen en fotografie tentoongesteld. Verder zijn er diverse muzikale optredens en wordt het paddenstoelhuisje aan Zeeweg 21 weer ingericht als dichtershuisje. Ook is er dit jaar een nieuw fenomeen: er zijn speciale Rondje Cultuur Huisduinen postzegels te koop.

Opening
De opening zal om 10:30 uur worden verricht door de directeur van Woningstichting Den Helder, Robbert Waltmann. In de grote zaal van het Dorpshuis is de expositie van Anton Pieck te bezoeken. Verder is er in het Huisduiner kerkje een expositie over ‘Huisduinen Toen en Nu’ en over de Walvisvaart.

Het volledige programma is te vinden op de website van Rondje Cultuur Huisduinen onder het kopje programma 2024. Passe- Partouts (waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd ter verfraaiing van het dorp) zijn verkrijgbaar op de volgende adressen: Fam. Bellinga (Tuintjesweg 4), fam. Jutte (Duinweg 47) en het Dorpshuis van Huisduinen.

Eten
Ook de inwendige mens wordt niet vergeten In de pittoreske tuin van Karin van de Wal aan de Badhuistraat 86 schenkt de familie heerlijke koffie/thee en wordt eigen door de Huisduiner bewoners gebakken taart geserveerd. Ook is het Dorpshuis deze dag geopend, een rustpunt, waar men in het zonnetje van  een drankje kan genieten op het terras. Alle jaarlijkse opbrengsten komen ten goede aan het verfraaien van het dorp.

Voor het tiende jaar is de organisatie in handen van: Wil en Freek Bellinga, Melany en Michiel Tegelberg en Lenneke en Jan Roelofsen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button