Den Helder

Stranden Duinoord, Zandloper en Julianadorp aan Zee krijgen Blauwe Vlag

Advertentie:

Julianadorp/Den Helder – De stranden van Duinoord, Zandloper en Julianadorp aan Zee hebben in 2024 de Blauwe Vlag onderscheiding gekregen. Namens de Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) werden deze ontvangen door de Strandmanager Ruud Koelewijn.

De Blauwe Vlag is een internationaal erkende onderscheiding voor schone en veilige stranden en jachthavens, toegekend aan locaties die voldoen aan criteria op het gebied van milieu & duurzaamheid, informatie & educatie, onderhoud & voorzieningen en veiligheid. Steeds meer bedrijven zetten zich hiervoor in, wat resulteert in een groeiend aantal Blauwe Vlag locaties in Nederland.

De stranden van Duinoord en Zandloper kregen de onderscheiding voor het vijftiende jaar. Volgens Jan Roelofsen, voorzitter SSN, is dit een mooie prestatie voor de organisatie. De uitreiking vond plaats bij Jachthaven Marnemoende in IJsselstein, waar vertegenwoordigers van de gecertificeerde locaties trots hun vlaggen in ontvangst namen uit de handen van Hans Oosters, Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht.

Hollands Kroon
Ook in Hollands Kroon zijn meerdere stranden en havens onderscheiden met een Blauwe Vlag. Wethouder Robert Leever meldde dinsdag tijdens het wekelijkse persuur dat het Lutjestrand (Amstelmeer) en de passantenhavens van Den Oever, Middenmeer en Kolhorn in 2024 ook de Blauwe Vlag mogen dragen.

Meer informatie over de Blauwe Vlag is te vinden op de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. Even een opmerking valt Huisduinen ook Duinoord of heeft die geen vlag gekregen. Zo maar een vraag?

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button