Sport

ZAP verliest en blijft in gevarenzone bungelen

Advertentie:

Breezand – Het zijn zware tijden voor de veldvoetballers van ZAP in de tweede klasse. De thuiswedstrijd tegen KFC werd met 0-1 verloren, waardoor de ploeg van Marcel Ris op de een na laatste plek in de competitie blijft staan.

Vooraf aan de wedstrijd zag het er nog zo veelbelovend uit. Langs het veld van sportpark De Zwaluw hingen verschillende mooie spandoeken en er was hoop op een overwinning. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. KFC, de nummer twee van de ranglijst, had het zwaar tegen ZAP. Dat gaf de fans weer extra moed. Aanvoerder Nick Broersen zag tot zijn tevredenheid dat de spelers elkaar goed wisten te vinden en dat er goed werd geluisterd naar de aanwijzingen vanaf de kant. Veel grote kansen kwamen er echter niet. Job Dietvors had pech dat zijn voorzet op de lat terecht kwam. Achterin gaf de thuisploeg amper iets weg.  

In de tweede helft bleef het een aantrekkelijk duel. KFC werd wel steeds dominanter. De thuisploeg kreeg nog een grote kans via Dani Moraal, die oog in oog met de doelman stond. Hij knalde de bal echter hoog over. Negen minuten voor tijd kon O’Shea Schuurman via een vrije trap de 0-1 scoren. ZAP probeerde in de resterende tijd van alles om nog terug te komen, maar dat mocht niet baten. Een kopbal van Sem van den Hoek kwam op de lat terecht.

Slotduel
ZAP krijgt het zondag 26 mei uit tegen JVC zwaar. Zelfs bij een overwinning heeft het team van Ris het niet meer in eigen hand om zich te handhaven.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button