Sport

Zeemacht-zwemster Irene van Drimmelen pakt Nederlands record

Advertentie:

Den Helder – De wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht deden afgelopen weekend mee aan het traditionele Pinkstertoernooi in Purmerend. Bij deze drukbezochte wedstrijd met internationale deelname werd er drie dagen hard gezwommen om de persoonlijke records aan te scherpen en medailles binnen te halen.

De zwemmers van Zeemacht kunnen op een uitstekend toernooi terugkijken met maar liefst vijftig persoonlijke records en tientallen medailles. Het hoogtepunt was op maandagochtend toen Irene van Drimmelen het Nederlands record op de vijftig meter vlinderslag, tot dan al bij tien jaar in handen van Liesette Bruinsma, verbeterde. Ook behaalde Irene de paralimieten op de vijftig en honderd meter rugslag voor de Nederlandse Kampioenschappen die in juni in Amersfoort plaatsvinden.

Ook Romée Smit kon terugkijken op een succesvol toernooi, want ze scherpte maar liefst acht clubrecords en met haar vijftig meter vrije slag, rugslag en schoolslag tijden in de top twee van Nederland staat. Ondanks zijn blessure door een fietsongeval was ook Giovanni Wolfgang in topvorm door persoonlijke records op alle afstanden te zwemmen met op de vijftig meter vlinderslag een clubrecord wat al achttien jaar in de boeken stond.

De vorm van de Zeemacht team belooft veel voor de Noord-Hollandse Kampioenschappen lange baan en de Noord-Hollandse Minioren Finales.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button