Den HelderNoord-Holland

Noord-Hollanders vaakst slachtoffer van cybercrime

Noord-Holland – Van alle Nederlanders zijn inwoners van Noord-Holland het vaakst slachtoffer van cybercrime. Per 10.000 inwoners zijn sinds januari dit jaar 4,1 cybermisdrijven geregistreerd bij de politie, terwijl dit landelijk op 2,7 incidenten ligt. In mei waren er zelfs meer cybercrime incidenten in Noord-Holland dan woninginbraken. Dit en meer blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl, dat de meest recente politiecijfers over 2020 analyseerde.

Het aantal cybercrime-meldingen is, in verband met de corona-uitbraak, (in de eerste vijf maanden van 2020) sterk toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. In heel Nederland is het aantal meldingen bijna drie keer zo groot als een jaar eerder. In mei waren er in Noord-Holland voor het eerst zelfs meer cybercrime incidenten (290) dan woninginbraken (271).

In Den Helder zijn veel gevallen van cybercrime. De gemeente scoorde in het onderzoek van VPNgids.nl een 6,6.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button