Den HelderUitgaan

Evenementen weer mogelijk, maar wel onder voorwaarden

Den Helder – De zomer is in zicht, de maatregelen versoepelen en buiten lonken evenementen die graag van start willen. De gemeente Den Helder geeft aan goed te begrijpen dat veel mensen staan te trappelen om evenementen en activiteiten te organiseren. Het brengt levendigheid in de stad en biedt inwoners en bezoekers veel plezier. Vanaf 30 juni zijn evenementen en activiteiten, ook in Den Helder, weer mogelijk.

Vanaf 30 juni 2021 kunnen evenementen onder voorwaarden, zoals het gebruik van toegangstesten of een herstel- of vaccinatiebewijs, met 100% van de bezoekerscapaciteit georganiseerd worden. Ook de 1,5 meter afstand kan dan worden losgelaten tijdens het evenement. Voor sommige evenementen moet wel een vergunning worden aangevraagd bij de gemeente.

Regels
Voor het organiseren van een groot evenement moet een evenementenvergunning worden aangevraagd. Gaat het om een klein evenement, zoals een straatfeest of buurtbarbecue? Dan is het evenement melden voldoende. Op www.denhelder.nl/evenementen staat alle informatie.

Burgemeester Jan de Boer: “Ik ben heel blij dat we weer mooie evenementen kunnen organiseren in Den Helder. Het is wel belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt. Evenementen zijn fantastisch, maar ze moeten wel veilig en verantwoord georganiseerd worden.”

Het is belangrijk te weten dat de landelijke coronaregels leidend zijn bij het organiseren van een evenement of activiteit. Dat betekent dat een evenement moet voldoen aan de op dat moment geldende wet- en regelgeving. Evenementenorganisatoren moeten rekening houden met de mogelijkheid dat het evenement pas door kan gaan na het nemen van aanvullende maatregelen of in het uiterste geval helemaal niet door kan gaan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button