Den HelderPolitiek

Nog geen indicatie voor overschrijding budget stadhuis

Advertentie:

Den Helder – Nu de bouw van het nieuwe stadhuis op Willemsoord enkele maanden is gevorderd ziet wethouder Michiel Wouters nog geen enkele aanleiding om te denken dat het beschikbaar gestelde budget zal worden overschreden. Enkele raads- en commissieleden vroegen Wouters bij de vergadering over de Eerste Tussenrapportage om frequentere updates over het budget. Dat is volgens de wethouder niet mogelijk.

“We moeten het financieel kunnen volgen”, zei D66’er Henk Mosk. “Ik zou graag veel meer inzicht in het hele gebeuren hebben. Er wordt veel te makkelijk mee omgegaan.” Mosk wil vooral niet op een later moment verrast worden door overschrijdingen van het budget en dus met enige regelmaat informatie krijgen over de uitgaven die gedaan zijn bij de verbouwingen op Willemsoord. Zo moet inzichtelijk worden wanneer en voor wat het bedrag van 27 miljoen wordt uitgegeven.

Financiële voortgang
Dat is niet zomaar een optie volgens Wouters: “De aannemer voert het uit en die zit met enige regelmaat om tafel met Zeestad. Zij bespreken de voortgang, het tijdspad en of er nog binnen het budget wordt gewerkt. Ik zal uitzoeken of wij ook iets kunnen rapporteren aan de raad. Bij de geringste indicatie dat er mogelijk een overschrijding van het budget komt informeren wij u uiteraard.”

Kees Bazen vroeg zich af of het college meer informatie heeft over de voortgang van de bouw. Dat is volgens Wouters niet het geval: Het college spreekt met enige regelmaat met Zeestad en verneemt dan of alles nog op schema ligt. “Het heeft weinig zin om in te gaan op de details van de bouw, dat is aan de aannemer. Uw raad heeft het college een budget meegegeven en daar kunnen wij ook helemaal niet buiten gaan.”

Op dit moment is er volgens de wethouder geen enkele indicatie dat er een overschrijding komt van het budget. Garanties wilde Wouters niet geven, omdat je dat bij een bouwproject nooit helemaal zeker weet.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

1 reactie

  1. Merkwaardig. Wouters wil geen garantie geven dat de gevraagde bouwsom niet wordt overschreden, omdat je bij een bouwproject nooit helemaal zeker weet hoe het afloopt. Hoe is dat te rijmen met de toezegging die het college (en dat mag gelden als een garantie) in het verleden heeft gedaan dat het budget voor de bouw van het stadhuis niet zal worden overschreden. Ineens is ze heel wat minder stellig….. Volksverlakkerij van de bovenste plank. Kielhalen, dat gespuis!

Wellicht ook interessant

Back to top button