Den HelderKop van Noord-Holland

Veel Facebook gebruikers in Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Relatief veel inwoners van Den Helder gebruiken Facebook, zo blijkt uit onderzoek van Social Dutch. 57 procent van de Jutters heeft een account. Het landelijk gemiddelde is 50 procent. Ook de eilandbewoners op Texel Facebooken wat af: 58 procent van de bewoners daar gebruikt het sociale media platform.

Instagram is wat minder populair in Den Helder, maar wordt nog steeds door veel mensen gebruikt. 42 procent van de inwoners heeft een account. Ongeveer net zoveel als het landelijk gemiddelde van 43 procent. In buurgemeenten Schagen en Hollands Kroon wordt minder gebruik gemaakt van sociale media: Ongeveer de helft van de mensen heeft Facebook, maar qua Instagram gebruik scoren zij een stuk lager dan het landelijk gemiddelde (37 procent en 38 procent respectievelijk). Opvallend gegeven: Texel kent na Amsterdam procentueel de meeste Instagram gebruikers van heel Noord-Holland: 55 procent van de mensen heeft een account.

Social Dutch publiceert ieder jaar de laatste Facebook en Instagram cijfers per gemeente. Het Facebook gebruik kent landelijk gezien een daling van 2% ten opzichte van de cijfers uit 2021. Desondanks blijft Facebook het grootste sociale medium in Nederland. Als tweede volgt Instagram. Hierop is 43% van de Nederlanders actief, een stijging van 6% ten opzichte van onze cijfers uit 2021. Instagram lijkt dus af te stevenen op een overname van de koppositie.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button