Hollands Kroon

Verzoek tot woningbouw aan Waterweg in Westerland

Adverentie

Westerland – Het college van de gemeente Hollands Kroon wil toestemming verlenen voor het bouwen van een woning aan de Waterweg 1a in Westerland. Momenteel staat op die locatie een vervallen schuur. Hoewel het perceel al een woonbestemming heeft staat er geen bouwvlak in het plan getekend. Een wijziging van het bestemmingsplan is daarom noodzakelijk.

De huidige schuur grenst dicht aan de straat. Daardoor heeft het volgens het college in vergelijking met de omgeving een negatieve impact op het straatbeeld. Het bouwen van een woning die overeenkomt met de schaal van de woningen die al in de omgeving staan zou de kwaliteit van de omgeving ten goede komen. Het initiatief moet daarmee bijdragen aan de identiteit en kwaliteit van de omgeving van Westerland.

Het college laat weten dat de initiatiefnemer de omwonenden reeds heeft geïnformeerd over het initiatief. Daaruit bleek dat er geen bezwaren zijn. Indien er de komende zes weken geen bezwaren worden ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan kan het voorstel ongewijzigd door naar de gemeenteraad voor besluitvorming.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button