Den HelderSportVideo

Zwemplezier bij Zwem4Daagse Den Helder (video)

Den Helder – Onder een heerlijk zonnetje trokken de deelnemers van de zwemvierdaagse op dinsdagmiddag 21 juni hun eerste baantjes in Aquacentrum Den Helder. Het zwembad organiseert het jaarlijkse zwemevenement waarbij zwemmers vier dagen lang een bepaalde afstand zwemmen. Aan het einde krijgen ze een medaille.

De deelnemers vinden het heerlijk om in het bad te springen. “Ik vind het lekker om in het water te zitten”, zegt Ilyas, die samen met Michiel en twee zusjes meedoet. Sophie, Jasmijn en Lisa vinden het leuk om ondertussen te kletsen. “We doen het vooral voor de gezelligheid”, zegt Lisa.

“We hebben vanochtend de eerste lichting van veertig zwemmers gehad en vanmiddag komt de tweede groep”, vertelt Age de Jong, de manager van het zwembad, dat het lastig heeft gehad tijdens corona. “Qua bezoekersaantallen is het weer zo goed als vanouds, dus dat is super. Ook zit er een stijgende lijn in de inschrijvingen voor de vierdaagse. Laten we hopen dat er volgend jaar nog meer deelnemers.”

Belangrijk onderdeel van het zwemfestijn is het inzamelen van geld voor het goede doel. Net als vorig jaar halen de deelnemers dit jaar geld op voor de Maarten van der Weijden Foundation. Een organisatie die bijdraagt aan onderzoeken naar kanker. “Wij doneren een deel van de kaartopbrengst en de zwemmers kunnen zelf individueel of als team ook een actie opstarten”, legt de Jong uit.

De Zwem4Daagse duurt tot en met 25 juni. Op dinsdag t/m vrijdag kan er gezwommen worden van 7:00-10:00 uur en van 16:00-21:00 uur. Op zaterdag van 9:00-16:00 uur. Deelnemers kunnen (ook op de woensdag) nog meedoen, tickets zijn verkrijgbaar via het zwembad. Doneren kan op www.zwem4daagse.nl.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button