Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon intensiveert iepziektebestrijding tot in de achtertuin

Advertentie:

Hollands Kroon – Gemeente Hollands Kroon heeft een nieuwe aanpak in de strijd tegen de iepziekte aangekondigd. Voortaan zal de gemeente niet alleen zieke iepen op openbaar terrein verwijderen, maar ook die in de tuinen en op de erven van inwoners, zonder dat dit hen iets kost. De gemeente richt zich ook op terreinen van organisaties zoals Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat, om hen te informeren over de noodzaak zieke iepen te verwijderen.

De iepziekte, veroorzaakt door een schimmel, verspreidt zich door wortelcontact tussen bomen of via de iepenspintkever, die de ziekte snel over grote afstanden kan verspreiden. Vanwege de ernstige bedreiging voor het grote aantal iepen in de Noordkop, werkt Hollands Kroon samen met de gemeenten Texel, Schagen en Den Helder. Samen brengen ze alle iepen in kaart en voeren jaarlijks controles uit. Zieke bomen worden consequent verwijderd.

Inwoners die vermoeden dat hun iepen ziek zijn, kunnen dit melden via de website van de gemeente of door te mailen naar iepziekte@hollandskroon.nl. Een team van de gemeente zal de boom inspecteren en indien nodig verwijderen op kosten van de gemeente.

Bron: Gemeente Hollands Kroon.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button