Regio Noordkop

Kamerlid Krul te gast in De Week op Zaterdag

Advertentie:

Regio Noordkop – Harmen Krul is zaterdag een van de gasten in het radioprogramma De Week op Zaterdag. Andere gasten zijn Jan Meijles van Red de Wieringermeer, Reginald Visser (raadslid CDA in Hollands Kroon) en Tsjeard Hofstra namens The Climate Chain.

Krul is voormalig raadslid en fractievoorzitter van het CDA in Den Helder, maar tegenwoordig lid van de Tweede Kamer. Die stemde vorige week nog in met een motie (mede van zijn hand), waarmee de Kamer opriep tot een verbod op wegwerp vapes. Samen met Visser is Krul te gast tijdens het politieke blok van De Week op Zaterdag. Met Visser wordt uiteraard gesproken over de recente raadsvergadering in Hollands Kroon, waarbij de Kadernota werd vastgesteld.

Jan Meijles zet zich met Red de Wieringermeer al jaren in voor behoud van het open landschap en onder meer tegen de verdere uitbreiding van datacenters. Deze week dacht hij even een grote overwinning te hebben behaald bij de Raad van State, maar nadere bestudering van de uitspraak maakte toch minder vrolijk.

Menselijke ketting
Hofstra tenslotte is mede-organisator van The Climate Chain, een evenement waarbij zondag langs de gehele Nederlandse kust een menselijke ketting wordt gevormd. Doel is meer en snellere actie tegen klimaatverandering te eisen. Duizenden Nederlanders en organisaties hebben zich al aangemeld om deel te nemen aan deze ketting, die ook langs de stranden van de Noordkop loopt.

DWOZ is zaterdag tussen 13.00 en 15.00 uur te beluisteren via Regio Noordkop. De presentatie is in handen van Stijn Vos en Jeroen Bodewus.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

1 reactie

  1. Leuk dat jullie de komst van Harmen Krul op de website zetten maar waarom doen jullie dat nooit als er lokale politici uit Den Helder en Hollands Kroon te gast zijn? Dan luisteren er ook meer naar dat mooie programma ‘ de week op zaterdag’ waar ik iedere week trouw naar luister.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button