Hollands Kroon

Tien jaar Repair Café Anna Paulowna

Advertentie:

Anna Paulowna – Het Repair Café Anna Paulowna bestaat op dinsdag 25 juni tien jaar. Deze maatschappelijke activiteit bij Woningstichting Anna Paulowna trekt altijd bezoekers. De vrijwilligers zetten alles op alles om de meegebrachte kapotte spullen nieuw leven in te blazen. “Het resultaat is vaak ondergeschikt”, benadrukt woonconsulent Carolien Meijburg. “Een gezellig kletspraatje in de kantine, of een kopje koffie drinken met een oude bekende is minstens zo belangrijk. Daar hebben we al die jaren graag de ruimte voor geboden.”

De vrijwilligers zijn door de jaren heen gerouleerd, maar Jan van Zutphen (88) uit Wieringerwaard is nog altijd van de partij. “Hij krijgt als voormalig eigenaar van een elektrozaak een apparaat regelmatig weer aan de praat. Kost het wat meer tijd dan een middag? Dan neemt hij het apparaat gerust mee naar huis om verder te sleutelen”, weet Carolien te vertellen.

Volgens Carolien is het Repair Café door de jaren heen steeds beter bekend geraakt en bezocht en kijkt met veel plezier terug op de gezellige middagen in de showroom van het kantoor van Woningstichting Anna Paulowna.

Wonen Plus Welzijn neemt over
De editie komende dinsdag van het Repair Café is extra speciaal, omdat welzijnsorganisatie Wonen Plus Welzijn deze activiteit overneemt van de Woningstichting Anna Paulowna. Volgens Carolien is dat een logische stap. “De vrijwilligers hebben door de jaren heen hun wens uitgesproken vaker te willen repareren. Bij Wonen Plus Welzijn is er de mogelijkheid om structureel een keer per maand een Repair Café te organiseren. Op de locatie aan Kruiswijk 14 beschikt Wonen Plus Welzijn over een nieuwe, goed uitgeruste locatie waar alle ruimte is voor het Repair Café. Bij de Woningstichting Anna Paulowna is de ruimte minder toegankelijk, dus ook dat is een reden om deze overname in gang te zetten. Uiteraard blijven de Woningstichting betrokken door onze bewoners te informeren over het Repair Café. En het gereedschap? Dat gaat natuurlijk mee naar Kruiswijk.”

De jubileumeditie op dinsdag 25 juni is van 14:00 tot 17:00 uur op het vertrouwde adres Molenvaart 93. Inwoners van Anna Paulowna en Breezand zijn van harte welkom om kapotte spullen te laten repareren. Het team van Woningstichting Anna Paulowna maakt er met de vrijwilligers en bezoekers een feestelijke middag van. Daarna neemt Wonen Plus Welzijn het stokje over.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button