112

Diefstal zeilboot en varen onder invloed

Adverentie

De politie kreeg afgelopen donderdag een melding dat er op heterdaad een zeilboot gestolen zou worden. De melder gaf door dat de zeilboot door het NoordHollandsch kanaal richting het pontje nabij Anna Paulowna voer. De politie legde daarop contact met de beheerder van het pontje om de zeilboot geen doorgang te verlenen.

Bij het pontje bevolen agenten de schipper/bestuurder de zeilboot aan wal te brengen bij Kooypunt in Den Helder. Hij gaf hier gehoor aan, waarna de man kon worden aangehouden ter zake diefstal vaartuig.

Later bleek de verdachte ook nog onder invloed van alcohol de zeilboot te hebben bestuurd. Na het afnemen van een blaastest bleek dat de schipper/bestuurder drie keer te veel had gedronken. Voor beide feiten zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button