Den HelderLOS Den Helder

Nieuwe locatie LOS officieel geopend

Advertentie:

De open dag van de LOS, gecombineerd met de officiële opening van het nieuwe onderkomen aan de Torplaan 4, werd zaterdag heel goed bezocht. Enkele honderden mensen kwamen een kijkje nemen in de nieuwe studio. De opening werd rond 14.00 uur verricht door wethouder Tjitske Biersteker en IJf Blokker.

Al om 10.00 uur ging de deur open en vrijwel gelijk stapten de eerste gasten naar binnen. Na een voorzichtig begin werd het steeds drukker en op het hoogtepunt van de dag, tussen 13.00 en 14.30 uur, waren er twee- tot driehonderd mensen aanwezig. Tijdens de eerste drie uur van de dag werd er live radio gemaakt, na 13.00 uur begon de live muziek van Vester Weert en Blitzz. Tussendoor vond dus de opening plaats.

Zowel van de wethouder als van de vele bezoekers klonken complimenten over de omroep zelf, maar ook over het nieuwe pand. De meeste bezoekers dachten dat ze na de entree, redactie en studio het wel gezien hadden, maar verbaasden zich daarna over de ruime kantine, de opnamestudio, het serverhok en de berging. Het enthousiasme onder sommige bezoekers was zo groot dat ze spontaan donateur van de omroep werden of zich aanmelden als toekomstig medewerker.

Zelf achter de knoppen in de opnamestudio (DHFOTO).
Radioprogrammering
De zichtbaarheid van de LOS en de toegankelijkheid wordt door de verhuizing behoorlijk vergroot, zeker als per 1 september de nieuwe radioprogrammering van start gaat. Die nieuwe programmering betekent dat de LOS van maandag tot en met vrijdag, tussen 09.00 en 17.00 uur, altijd live is. Er zal direct worden ingespeeld op actuele gebeurtenissen en een redactie zit klaar om de presentator te ondersteunen en website, app en tv-kanaal van nieuws te voorzien. Verder staat straks de deur van het pand altijd open. Wie iets te melden heeft mag langskomen en krijgt dan niet alleen een kopje koffie of thee, maar ook het woord. Dit kan een raadslid zijn die raadsvragen wil toelichten, maar ook een ondernemer die leuk nieuws heeft, de buurtvereniging die ergens aandacht voor vraagt, de sportclub die een activiteit of mooie prestatie wil vertellen, et cetera. Ook de ‘gewone burger’ die ergens op wil reageren is welkom.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button