Hollands KroonJeugdUitgaan

Kinderkermissen Hollands Kroon op 1,5 meter afstand

Hollands Kroon – De kinderkermissen in Anna Paulowna, Hippolytushoef, Wieringerwerf en Den Oever kunnen deze zomermaanden doorgaan in aangepaste vorm. Stichting Behoud Nederlandse Kermissen (SBNK) en de gemeente Hollands Kroon hebben daarover goede afspraken gemaakt. Zaterdag 25 juli start de eerste kinderkermis in Anna Paulowna.

Per kermis verschillen zowel het aantal als het soort attracties. In goed overleg met Arjan Blokker van de SBNK heeft gemeente Hollands Kroon oplossingen gevonden om, rekening houdend met de coronamaatregelen, een kermis te organiseren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld looproutes, linten, gastvrouwen, bij een attractie aan een kant uitstappen en met linten een looproute volgen en een duidelijke in- en uitgang van de kermis.

Snel tevreden
Beide partijen zijn zeer tevreden over het snelle en constructieve overleg waardoor er nu toch kinderkermissen komen. Arjan Blokker van de Stichting Behoud Nederlandse Kermissen: “Wij zijn zeer tevreden dat de gemeente met zoveel energie heeft meegewerkt om de kermis mogelijk te maken. Zo zijn we samen tot een mooie oplossing gekomen om inwoners plezier te laten hebben in hun eigen dorp.”

Ook burgemeester Van Dam is blij: “Het is voor onze jongste inwoners fijn dat we dit met elkaar voor elkaar hebben gekregen. Het zorgt voor plezier en vertier in deze vakantietijd. Een compliment aan de stichting voor het snelle schakelen in deze ongewone tijden.”

Informatie
De eerste kinderkermis gaat zaterdag 25 juli van start in Anna Paulowna en duurt tot en met maandag de 27 juli. Wethouder Theo Meskers opent de kermis zaterdag om 12.00 uur op het kermisterrein. Locatie is het parkeerterrein aan de Molenvaart ter hoogte van de winkels, op de parkeerplaats van het Kroondomein en een stukje op de Burgemeester Mijnliefstraat. De kermis in Hippolytushoef volgt van 30 juli tot en met 3 augustus, Wieringerwerf van 7 tot en met 10 augustus en Den Oever van 28 augustus tot en met 1 september.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button