Den HelderJeugd

Markt in Stadspark en kinderrommelmarkt weer begonnen

Den Helder – Voor liefhebbers van de Kofferbak- en kinderrommelmarkt was de tweede Juttersmarkt dinsdag een groot succes. Zij mochten weer langs de kleden struinen en op zoek gaan naar tweedehands koopjes.

Er zaten een aantal kinderen met hun kleed langs de zijkant van de Wezenstraat en op het Stadspark. Zo ook de 12-jarige Pien. Samen met haar moeder, zus en opa stond zij vroeg op om hun spullen uit te stallen. Naast dat zij tweedehandsspullen verkopen, heeft Pien ook haar eigen bedrijf. Via Instagram verkoopt zij zelfgemaakte stroopwafels, versierde chocola en sieraden. De 13-jarige Diniza verkocht ook veel tweedehandsspullen, “ik kom hier al van jongs af aan met mijn moeder. Vandaag heb ik al veel verkocht! Volgende week ben ik op vakantie, maar daarna sta ik hier gewoon weer.”

“Het loopt lekker door”
Stempher en haar dochter verkochten voor het eerst hun tweedehandsspullen op de Juttersmarkt, “het is echt leuk, het loopt lekker door… Nu alleen even niet”. Kijkend naar het volle kleed vulde haar dochter hier op aan, “bijna alle spullen zijn verkocht”.

Informatie
De Kinderrommelmarkt is voor kinderen van 6 tot 15 jaar en de Kofferbakmarkt voor alle leeftijden. Voor beide evenementen geldt dat inschrijven verplicht is en dat kan per e-mail: info@heldersebinnenstad.nl. Vanwege Covid-19 zijn de plekken beperkter dan de voorafgaande jaren. Na inschrijving wijst de marktmeester meteen de plekken aan.

Toon meer

Cathy Niesten

Mijn naam is Cathy Niesten (20) en ik ben redacteur bij Regio Noordkop. Ik ben geboren en getogen in Den Helder en bereikbaar via cathy@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button