Start basketbalcompetitie op 3 oktober

Den Helder – Tijdens de ledenvergadering van 18 juli hebben de DBL-clubs besloten dat de nieuwe competitie voor het seizoen ‘20-‘21 aanvangt op zaterdag 3 oktober. Bij deze wedstrijden is publiek welkom. Het aantal toeschouwers per wedstrijd is echter afhankelijk van de situatie per speellocatie.

Conform de huidige COVID-19 regels zijn sowieso maximaal 100 toeschouwers toegestaan en indien voldaan wordt aan alle huidige eisen, zoals gezondheidscheck en 1,5 meter, geldt er geen maximum. Alle DBL-clubs gaan werken met strakke protocollen voor het organiseren van wedstrijden. Meer informatie hierover volgt na 1 september. De DBL blijft overigens bij het standpunt dat spelen zonder publiek geen optie is.

De uitgestelde finale van de Basketball Cup tussen Donar Groningen en Aris Leeuwarden wordt nog in 2020 in MartiniPlaza gespeeld. Momenteel wordt onderzocht welke speeldatum het meest geschikt is en hoeveel toeschouwers volgens het nieuwe protocol bij die wedstrijd kunnen worden toegelaten. De fans worden hierover na 1 september geïnformeerd. Naar verwachting zal de bekerfinale live te zien zijn bij NOS Sport.

Bron: Den Helder Suns

Exit mobile version