Grote winst voor vv Succes

Hippolytushoef – vv Succes won in de vierde klasse veldvoetbal met 4-0 van Petten. Trainer Ben Visser was na afloop een zeer tevreden man.

Helaas was er ook een minpuntje. Aan het lange rijtje geblesseerde spelers werd vandaag ook aanvoerder Job van Straalen toegevoegd. Succes was vastbesloten om het goede spel tegen Dirkshorn een vervolg te geven. Al binnen een minuut moest Petten alle zeilen bijzetten om een bal van Bram Dekker van de lijn te halen. De thuisploeg stapelde aanval op aanval en het was een wonder dat er in het begin van de wedstrijd niet werd gescoord. Een doelpunt van Bart de Kleine in de twaalfde minuut werd afgekeurd op advies van de grensrechter.

In de veertiende minuut kwam pas het eerste schot op doel door de bezoekers. In de 23e minuut kreeg Succes eindelijk loon naar werken toen man of the match Toine Bugel een vrije trap van Pieter Mulder binnen kopte. Na 28 minuten werd de verdediging van Petten uit elkaar gespeeld en schoot Tom Kamp van afstand de terug getrokken bal van Luc Schouten over de keeper in de goal 2-0. De thuisploeg bleef doorgaan met het creëren van kansen en in de 34e minuut soleerde Bugel door de verdediging en scoorde beheerst de 3-0. Doordat Tom de Visser in de veertigste minuut zijn eerste redding verrichtte werd dit tevens de ruststand.

Kansen
In de tweede helft nam Succes iets gas terug maar bleef wel kansen creëren. Er werd, mede door een uitstekende doelman, nog maar één keer gescoord. In de 87e minuut werd een voorzet van Tom Kamp door een verdediger van Petten langs zijn eigen doelman gewerkt en bracht daarmee de eindstand op 4-0.

Visser was een gelukkig man na afloop: “Eindelijk werd onze strijdlust en harde werken beloond. Een goede overwinning voor ons team was heel erg belangrijk. Vier keer scoren en achterin de nul is heel goed voor het moraal. Volgende week zijn we vrij. Daarna hebben we nog twee thuiswedstrijden: respectievelijk tegen De Koog en de inhaalwedstrijd tegen Alkmaarsche Boys’’.